Tula Standard Coast Sidekick

Tula Standard Coast SidekickAl enige tijd ben ik erg blij met mijn Tula Standard Concentric. Hij sluit goed aan bij mij en mijn kindje en draagt heel erg licht. Ik was dan ook erg blij dat ik mocht testen of de Tula Coast net zo fijn draagt als de “gewone” Tula en of deze voor onze zoon prettiger is met het warme weer.

Het verschil tussen de “gewone” Tula en de Tula Coast is dat de Tula Coast een rugpand heeft wat grotendeels van mesh is gemaakt waardoor dit lekker luchtig en koel is, ook het slaapkapje is helemaal van mesh dus als je kindje in slaap is gevallen houdt hij of zij alsnog het hoofd koel.

We hebben meteen de proef op de som genomen en namen de draagzak mee naar een dagje strand op een warme dag (25 graden). ‘s Ochtends was het nog lekker koel en had mijn zoon nog gewone kleertjes aan en zijn schoentjes. We hebben heerlijk langs het strand gewandeld en uiteraard viel hij nog even lekker in slaap. Het was dan ook een aangename verrassing toen Milan zijn hoofd, na een lekker dutje, nog helemaal droog was. Ook zijn lijf was niet kletsnat van het zweet. Dit vonden wij erg fijn, want als we hem dan uit de drager haalden en erg gelijk zo’n harde zeewind langs hem heen ging dan had hij het ook niet meteen koud.

In de middag werd het wat warmer en ook toen hebben wij gedragen met de Tula Coast. Zelfs na een lange wandeling langs de boulevard was Milan zijn lichaam zo goed als droog. Natuurlijk zweette hij wel, maar door de luchtige mesh laag werd hij geen drijfnatte dreumes, erg fijn!

Voor mijzelf zit de Tula Coast Standard zoals ik gewend ben van de Tula Standard, lekker zacht, draagt licht en is goed af te stellen. Ik ben zelf vrij smal, maar de Tula Standard past mij prima! Mijn vriend (iets korter en breder gebouwd) heeft ook nog gedragen en het afstellen ging heel soepel en snel.

Kortom: een super fijne drager en zeker voor de warme dagen echt een aanrader!