Wil jij je baby bij je kunnen dragen in een draagdoek die zacht, comfortabel en ook erg sterk is? En dan het liefste eentje waarbij je niet veel hoeft te knopen? Dan is een rekbare draagdoek zeker wat voor jou!

Is het knopen van zo’n rekbare draagdoek dan echt zo makkelijk? Het antwoord is: ja!

Je knoopt hem al om je heen voor je je kindje erin doet, waardoor je dus niet hoeft te knopen met je baby in de draagdoek. Je schuift je baby er simpelweg in, spreidt de stof uit van knie tot knie en je bent klaar om te gaan! Zelfs papa’s kunnen met een rekbare draagdoek goed overweg.

Banner Rekbare draagdoek

De rekbare draagdoek wordt meestal aangeschaft om pasgeboren baby’s in te dragen. De stof is heerlijk zacht dus dit is erg comfortabel voor jou en je baby. Rekbare draagdoeken bieden optimale hoofd- en nekondersteuning, wat extra belangrijk is als je baby in slaap valt. De stof hoeft niet opnieuw geknoopt te worden en je hoeft niets aan te passen: je schuift het hoofdje van je baby simpelweg onder de schouderband. Het maakt niet uit hoe lang of kort de beentjes van je baby zijn: de stof kan altijd uitgerekt worden naar de knieholtes om de ideale houding te kunnen waarborgen. De draagdoek is in feite helemaal ‘verstelbaar’: de stof vormt zich naar je lichaam en de contouren van je baby. Rekbare draagdoeken zijn alleen bedoeld voor het dragen van je baby op je buik, met je baby kijkend in jouw richting. Hiermee creëer je de perfecte houding voor je baby: het ruggetje bol en de beentjes in kikkerhouding.

Waarom een rekbare draagdoek?

  • Simpel te knopen.
  • Meteen al lekker zacht.
  • Geschikt direct vanaf de geboorte.
  • Optimale hoofd- en nekondersteuning.
  • Creëer de ideale houding.
  • Voor zowel beginnende als ervaren dragers.

Je kunt een rekbare draagdoek meteen vanaf de geboorte gebruiken, maar het verschilt per merk en per soort hoe lang je met die draagdoek kunt doen. Je draagt met een rekbare draagdoek zeker tot 9 à 10 kilo, maar het zou ook kunnen tot 18 kilo, als je dat zelf nog prettig vindt! Heb je al een rekbare draagdoek en ben je op zoek naar iets anders? Lees dan verder bij de geweven draagdoek.

Er zijn zoveel verschillende merken en daardoor ook zoveel keuze! Om het je wat makkelijker te maken zetten we de eigenschappen van alle rekbare draagdoeken op deze pagina op een rijtje.

0

Winkelmand