Baby’s hebben van nature huidhonger. Door je baby te dragen is hij dicht bij je, hoort hij jouw hartslag, jouw stem en voelt hij jouw warmte en bewegingen. Dit alles geeft je baby een vertrouwd gevoel. In je buik is hij/zij immers ook 9 maanden zo met je meegedragen. Dragen in een draagdoek herinnert hem aan dat fijne, veilige gevoel.

Dragen bevordert de band tussen moeder en kind. Het zorgt voor een speciale interactie en heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de baby. Huilbaby’s en baby’s met darmkrampjes kunnen rustiger worden als je ze draagt. Ook baby’s met reflux hebben er baat bij als ze rechtop gedragen worden.

Je kindje in een draagdoek dragen is veel comfortabeler dan dragen op de arm. Met een draagdoek heb je ook je beide handen vrij, zodat je ondertussen andere dingen kunt doen. Ook erg handig als je meerdere kinderen hebt, je komt immers altijd handen te kort!

over-dragen

Een draagdoek is niet alleen binnenshuis maar ook buitenshuis ideaal. Denk maar aan winkelen, het openbaar vervoer, een boswandeling, een dagje naar het strand… Allemaal situaties waarbij een draagdoek een stuk handiger is dan een kinderwagen. Je bent mobieler en een draagdoek neemt nauwelijks ruimte in beslag.

Maar het belangrijkste, dragen is genieten! Niets is zo fijn als je kindje zo heerlijk dicht bij je. Genieten van een kusje op zijn hoofd en een kindje dat tevreden tegen jou aan in slaap valt. En met de juiste drager kun je tot ver in de peuter- of zelfs kleutertijd samen met je kindje genieten van het dragen.

Bewaren

Bewaren

0

Winkelmand