Klantreview: We Love The Planet deodorant Original Orange

Review We Love The Planet Original OrangeTesters gezocht!

Terwijl ik op verjaardagsvisite ben, spiek ik eventjes op mijn telefoon. Slecht, ik weet het… En daar zie ik dat ik getagd ben door Dragen & Zo. Oei, wat spannend. Had ik meegedaan aan een win-actie? En terwijl ik dat denk, schiet me te binnen dat ik had gereageerd op een oproep om een blikje deodorant te testen. En ja hoor, ik ben uitgekozen. Yesss. De andere visite kijkt me even gek aan, als ik mijn vreugdekreetje slaak. Als ze dan horen waarom ik zo blij ben, kijken ze me helemaal gek aan. Een blíkje deodorant…

Een blikje deodorant

Nu hoor ik je bijna denken. Een blíkje deodorant? Jazeker. Een blikje deodorant van ‘We Love The Planet’. Een smeerbare deodorant die goed is voor jezelf én voor het milieu. Verpakt in een onwijs leuk blikje dus. Alleen daarom zou je het al willen hebben. 100% natuurlijk, zonder synthetische vervuilende ingrediënten die slecht zijn voor jezelf en het milieu. De crème bestaat uit een combinatie van kokosolie, bijenwas en maiszetmeelpoeder. Volgens de website van ‘We Love The Planet’ zorgt het zuiveringszout voor het neutraliseren van de zweetgeur.

In mijn ogen, hoort een deodorant ook een beetje geur te geven. De blikjes kun je in 5 verschillende geuren krijgen. Ik mag de ‘original orange’ gaan testen. Daarnaast zijn de geuren ‘sweet serenity’ ‘lovely lavender’ ‘forever fresh’ en ‘mighty mint’  ook verkrijgbaar.

Onze zoektocht

Ik lig een paar dagen plat voor de brievenbus. Ik ben zó benieuwd. Zou het wat zijn? We zijn in ons gezin erg zoekende naar gezondere en alternatieve producten. Shampoo zonder SLS. Wasbare luiers. In plaats van plastic, houten  (Grimm’s) speelgoed. Er wordt heel wat af geëxperimenteerd. Het ene vinden we prettig, het andere iets minder. Het een is ook makkelijker haalbaar, dan het andere.  Je bent zo’n spuitbus zo gewend. Zou ik het veel gaan gebruiken, of pak ik toch liever een spuitbus? Hoe zou ik de geur vinden? Hoe lang doe je met zo’n blikje? Want eerlijk gezegd vind ik de prijs niet gering (€ 11,50 per blikje). Dat was eerlijk gezegd de enige reden dat ik zelf nog niet zo’n blikje had gekocht…

Aan de slag…

Na een paar dagen zeer ongeduldig wachten, is het dan eindelijk daar. Mijn eerste blikje smeerbare deodorant. Zodra de drie musketiers liggen te slapen, huppel ik naar boven; de badkamer in. Telefoon mee, om te kijken of ik enigszins charmante foto’s kan maken. Ik doe het dekseltje open en ruik inderdaad een milde mandarijn/sinaasappel-geur. Lekker! Niet té overheersend, maar lekker fris. De deodorant is wat korrelig, ik had meer een crème a la Nivea verwacht. Des al niet te min smeert het goed uit. Het is even zoeken hoeveel ik nodig heb. Ik gebruik een vingertop per oksel. Als ik uitgesmeerd ben, komt de échte test. De kinderen worden wakker.

Vandaag is het vakantie, dat betekent dat ze alle drie thuis zijn. We hebben bedacht om met de trein te gaan reizen. De deodorant gaat zijn uiterste proef doorstaan. Want als deze mama ergens klotsende oksels van krijgt is het wel reizen met het OV met haar drie musketiers. Ik heb de kinderen nog erg jong (vier, twee en één) en luisteren is niet hun sterkste kant. Alle drie een andere kant op rennen wel. Hun hobby is mama de stuipen op het lijf jagen en als dat niet lukt kunnen we haar op zijn minst een paar flinke klotsende oksels bezorgen.

En als mijn drie musketiers na een dag rennen, vliegen en een dag vol plezier eindelijk in hun bedjes liggen te slapen plof ik op de bank. Ik snuffel even onder mijn oksels. Ik ruik nog steeds mandarijntjes. Wauw! En dat na een middag topsporten, euh moederen!

Ik ben erg enthousiast over deze deodorant en zal het in de toekomst vaker halen.

Deze review werd geschreven door Draagmemmie, meer blogs van haar lees je op haar eigen site.