Ga jij voor een 100% katoenen draagdoek of voor een draagdoek waar ook andere materialen in verwerkt zitten? Elk materiaal heeft bepaalde eigenschappen die de draagdoek sterk, zacht of ademend maken. En dat terwijl katoen al hartstikke draagkrachtig en zacht is!

Banner Materiaal

Linnen >>

Luchtig én draagkrachtig, bestaat die combinatie wel? Jazeker, die vind je in een linnen draagdoek. Een linnen doek is niet te warm en niet te koud: ideaal voor mama’s en kindjes die het snel warm hebben! Daarbij is linnen ook ontzettend sterk, je draagt in een linnen draagdoek met gemak een zware peuter. In het begin kan hij een beetje stug aanvoelen, maar als je hem wat liefde geeft zal een linnen draagdoek gegarandeerd je favoriet zijn!

Wol >>

Draagdoeken van wol zijn werkelijk subliem! Wol ademt en ventileert, waardoor het in de zomer lekker luchtig draagt. Wollen draagdoeken zorgen ervoor dat je lichaamstemperatuur goed blijft, dus in de winter dragen ze juist heerlijk warm! Wol is tevens flexibel en vormt zich nog beter naar je lichaam dan katoen. Comfortabele draagdoeken die het hele jaar zijn te gebruiken!

Zijde >>

Een draagdoek met zijde is heerlijk zacht en meteen uit de doos al soepel met een lichte glans. Een zachte doek betekent trouwens niet dat hij minder sterk is, de toevoeging van zijde heeft totaal geen invloed op de stevigheid. Door het gebruik van zijde kunnen deze draagdoeken wat oneffenheden bevatten, maar wees gerust; dit heeft geen invloed op de kwaliteit en uitstraling van de doek. Kies je voor zijde dan is je draagdoek 100% babyproof!

Bourette zijde is een zijdesoort met wat meer structuur, en glanst minder. Een doek met Bourette zijde heeft meer grip, en is daarom juist weer geschikt voor zwaardere kinderen.

Hennep >>

Hennep is oersterk waardoor je er met gemak nog je peuter of kleuter in kunt dragen. Ze worden snel zacht, maar het zijn wel stevige doeken. De zwaardere varianten zijn niet fijn voor het dragen van baby’s, maar met de wat lichtere varianten kan het prima! Met hennep heb je in ieder geval een stevige draagdoek die wel tegen een stootje kan!

Bamboe >>

Net zoals katoen, is bamboe van plantaardige oorsprong. Bamboe groeit snel en er zijn geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest nodig om het gewas op te kweken en gezond te houden. Bamboe heeft een mooie glans, een soepele valling en staat bekend om zijn antibacteriële eigenschappen. Een doek met bamboe voelt lekker zacht en koel.

Repreve >>

Repreve is gemaakt van gerecyclede PET-flessen, en bevatten géén BPA. De PET-flessen worden schoongemaakt en verwerkt tot vlokken, deze worden omgezet in Repreve vezels, die vervolgens verwerkt worden tot garens die sommige merken in hun draagdoeken gebruiken. Repreve voelt meteen lekker zacht, soepel en het is temperatuur regulerend.

Tencel® >>

TENCEL® is gemaakt van puur natuurlijke houtcellulose, en combineert de meest gewilde en belangrijke eigenschappen van vele natuurlijke en synthetische vezels; TENCEL® is zo zacht als zijde, zo sterk als polyester, zo makkelijk te verzorgen als acryl, zo koel als linnen, zo warm als wol, en veel beter vochtabsorberend dan katoen.

Kapok >>

Kapok is een eco vriendelijke en hypo-allergene vezel, is reukloos en er zijn géén pesticiden nodig om kapok te kweken.
Een doek met kapok voelt zijdezacht en bijna lichter dan katoen, is ademend en temperatuur-regulerend net zoals wol.  

Babycamel >>

Babycamel garen is een ‘luxe’ vezel en kan 100% gebruikt worden, of in blends met wol. Babycamel heeft dezelfde eigenschappen als wol, en is heerlijk warm. Het babycamel garen heeft een witte tot lichtbruine kleur bij jonge dieren, en donkerder en grovere vezel van oudere dieren. Het is mogelijk om de vezel lichter te maken door het licht te bleken, maar dit kan de zachtheid van de vezel aantasten. Dat maakt babycamel duurder dan camel-garens.

0

Winkelmand